Τμήμα Γεωλογίας

Ενεργοποίηση της δράσης «Ακροατής Πανεπιστημιακών Μαθημάτων» για το εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2022-2023 στο Τμήμα Γεωλογίας

Στο πλαίσιο της διασύνδεσης του Πανεπιστημίου με την κοινωνία, για πολλά χρόνια λειτουργούσε στο Πανεπιστήμιο Πατρών ο θεσμός του «Ακροατή Πανεπιστημιακών Μαθημάτων» στα Τμήματα του Ιδρύματος. Η δράση αδρανοποιήθηκε το εαρινό εξάμηνο ακαδ. έτους 2020-2021 καθώς και το ακαδ. έτος 2021-2022, λόγω των ειδικών μέτρων για την αποφυγή της διάδοσης του κορωνοϊού Covid-19.

      Η Σύγκλητος του Ιδρύματος στην υπ’ αριθ. 213/8.12.2022 συνεδρίασή της αποφάσισε ομόφωνα να εγκρίνει την ενεργοποίηση της δράσης «Ακροατής Πανεπιστημιακών Μαθημάτων» για το εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2022-2023.

     Κατόπιν της ανωτέρω απόφασης της Συγκλήτου του Ιδρύματος, ισχύουν τα ακόλουθα:

 Οι ενδιαφερόμενοι ακροατές Πανεπιστημιακών Μαθημάτων υποβάλλουν αίτηση ηλεκτρονικά στον σύνδεσμο http://auditor.upatras.gr/ για το εαρινό εξάμηνο του ακαδ. έτους 2022-2023, από 31/01/2023 έως 10/02/2023.

 Οι αιτήσεις εγκρίνονται από τη Συνέλευση του Τμήματος Γεωλογίας

 Η γραμματειακή εξυπηρέτηση γίνεται από τη Γραμματεία του Τμήματος, η οποία: α) χορηγεί (ηλεκτρονικά) την «Κάρτα του Ακροατή Πανεπιστημιακών Μαθημάτων» που θα ισχύει για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και για συγκεκριμένα μαθήματα και β) μετά το πέρας του εξαμήνου χορηγεί στους συμμετέχοντες απλή «Βεβαίωση». Στην περίπτωση που ο ακροατής δεν παρακολούθησε όλες τις διαλέξεις του μαθήματος, δύναται να του χορηγηθεί «Βεβαίωση Μερικής Παρακολούθησης».

 Οι ακροατές Πανεπιστημιακών Μαθημάτων δε συμμετέχουν στις εξετάσεις, ούτε στις εργαστηριακές, κλινικές ή φροντιστηριακές ασκήσεις.

 Δεν αποδίδονται πιστωτικές μονάδες ECTS.

 Δεν δικαιούνται των φοιτητικών παροχών (δελτίο φοιτητικού εισιτηρίου, σίτιση, συγγράμματα, κ.λπ.).

 Κάθε Τμήμα δύναται να ρυθμίζει επιμέρους ακαδημαϊκά θέματα, σε σχέση με τον θεσμό.

 Η Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Έρευνας συντονίζει τη δράση του Ακροατή Πανεπιστημιακών Μαθημάτων σε συνεργασία με το Τμήμα Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λογισμικού της Διεύθυνσης Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών και τα Τμήματα του Ιδρύματος, καθώς επίσης ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους πολίτες για το θεσμό με σχετικό Δελτίο Τύπου.

 Στο τέλος κάθε εξαμήνου τα Τμήματα ενημερώνουν τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Έρευνας σχετικά με τον απολογισμό της Δράσης.

 Στην περίπτωση επιβολής μέτρων για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού και υλοποίησης της εκπαιδευτικής διαδικασίας με μέσα εξ αποστάσεως, αδρανοποιείται η δράση και στους εγγραφέντες ακροατές δίδεται βεβαίωση μερικής παρακολούθησης.

      Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε καθημερινά, εργάσιμες ημέρες και ώρες, με τη γραμματεία του Τμήματος Γεωλογίας.

 τηλ: 2610 997922, 2610 997590, 2610997921, 2610 99792

 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ετικέτες: Ανακοινώσεις